Våra bröd

I bageriet i Skästra bakar vi surdegsbröd av olika slag. Vi använder oss enbart av lokalt mjöl det ger unik smak och bidrar till levande landsbygd. Surdeg är ingen trend det är en tusenårigt hantverk och metod  att förädla mat till familjen. Surdeg är vatten och mjöl sedan hjälper våra vänner mjölksyrebakterierna  oss med resten och dom finns naturligt i luften. Denna metod används också när man ystar ost, syrar grönsaker samt när man tillverkar yougurt och fil på ett hantverkmässigt sätt. Surdeg ger smak, hållbarhet och är hälsosamt. Vårt mest älskade bröd ”Skästra Levain” vann 2013 SM i mathantverk och det innehåller bara vatten, mjöl och havssalt.


1: Pris

2013 van vi guld i öppna SM i mathantverk med vårt underbara skästra levian

v

svenska lokalproducerade råvaror

 

Bara på Lillbabscaffär

Priser från eldrimner

%

Kärlek till det vi gör

International Awards

Års erfarenhet

Bakelser

 

Vi erbjuder ett brett sortiment av söta bakverk, allt från klassisk princesstårtor, moussetårtor och såklart bröllopstårtor till klassiska småkakor och vetebröd av alla de slag. Sist men inte minst bakar vi  äkta croissanter och  äkta pain au chocholate med 27 lager smörskikt allt efter bakkonstens alla regler.

Det som utmärker oss är att vi alltid jobbar med kvalite och aldrig tar några genvägar, vare sig vi kokar sylt eller bakar bullar. Tid ger smak så därför jäser våra bullar i 24 timmar. När vi kokar sylt låter vi den marinera över natten och först dagen efter kokar vi den. Vi använder oss av naturligt pektin som också gör själva av äpplen samt för hållbarhet använder vi saft av citron, det sänker syltens PH-värdet och därmed ökar det hållbarheten. Vi jobbar efter säsongerna, så under sommarsäsongen överöser vi våra bakverk med bär för att resten av året använda frystorkade bär och annat till dekorering.

VÅRA TÅRTOR

CHOKLADMOUSSE- browniebotten, hallonpannacotta och chokladmousse

JORDGUBBSMOUSSE-browniebotten, limepannacotta och jordgubbsmousse

HALLONMOUSSE-mazarinbotten, vaniljpannacotta och hallonmousse (glutenfri)

BLÅBÄRSMOUSSE-browniebotten, vaniljpannacotta och blåbärsmousse

 

 

Bilder ur vårt sortiment

Enter